Natuurfoto
Natuurgeneeskunde

Natuur-geneeskunde

Een alternatieve vorm van gezondheidszorg die zich richt op het verbeteren van de gezondheid door het ondersteunen van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.
Lees Verder
Natuurfoto

Wat ik voor U kan betekenen

Je hebt van je huisarts of specialist een diagnose ontvangen met bijbehorend recept voor de apotheek, maar je wilt eigenlijk geen of niet veel medicatie slikken.

Samen met jou ga ik onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Je krijgt van mij een lijst met vragen om in te vullen.Zodra je dit gedaan hebt nemen wij samen de lijst door zodat ik aanvullende informatie krijg en een goede indruk heb van jouw klachten.

Als ik alle informatie verzameld heb om verder te kunnen gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn. Dit kan in een kruidenmiddel zitten, maar soms zit de oplossing ook in een aanpassing van het voedings- of bewegingspatroon. Door mijn brede basis kunnen we alle kanten op met de behandeling.
Gesprek Inplannen

Deze stappen doorlopen we

1. Intake Gesprek

We starten met een rustig gesprek waarbij we gaan kijken naar de symptomen en de mogelijke oorzaken.

2. Behandelplan Opstellen

Vervolgens stel ik een behandelplan voor je op die je voor een bepaalde periode kan aanhouden.

3. Balans Vinden

Tot slot is het een kwestie van het vinden van een goede balans en ontdekken wat het beste aanslaat voor jou als persoon.
Afbeelding van brandnetels

Wat is natuurgeneeskunde?

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheid en genezing die gebruik maakt van natuurlijke middelen en technieken om het lichaam te ondersteunen bij het herstellen van balans en harmonie. Hierbij wordt er gekeken naar de fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten van een persoon en wordt er gestreefd naar het behandelen van de oorzaak van de klachten in plaats van alleen de symptomen.

Natuurgeneeskunde kan onder andere bestaan uit voedingsadviezen, kruidenremedies, acupunctuur, massage en ademhalingstechnieken.
Maak een afspraak