Voetrefelextherapie

Voetrefelex-therapie

Voetreflextherapie is een holistische behandelmethode waarbij de voeten als spiegels van het lichaam worden gebruikt om gezondheid en welzijn te bevorderen.
Lees Verder

Wat ik voor U kan betekenen

Met voetreflex therapie stimuleer je het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Dit is namelijk wat het menselijk lichaam kan, als het in balans is. Doordat de mens soms uit balans raakt ontstaan er blokkades in het lichaam die klachten veroorzaken. Door middel van voetreflex massage zorg ik er voor dat de doorbloeding in het lichaam gestimuleerd wordt en eventuele blokkades verminderd worden en uiteindelijk opgeheven, waardoor het lichaam weer goed kan functioneren.
Gesprek Inplannen

Deze stappen doorlopen we

1. Intake Gesprek

We starten met een rustig gesprek waarbij we gaan kijken naar de symptomen en de mogelijke oorzaken.

2. Behandelplan Opstellen

Vervolgens stel ik een behandelplan voor je op die je voor een bepaalde periode kan aanhouden.

3. Balans Vinden

Tot slot is het een kwestie van het vinden van een goede balans en ontdekken wat het beste aanslaat voor jou als persoon.

Wat is Voetrefelextherapie?

Voetreflextherapie, ook wel bekend als voetreflexologie, is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe dat er reflexpunten op de voeten zijn die corresponderen met specifieke organen, klieren en andere delen van het lichaam. Deze therapie stelt dat door het stimuleren van deze reflexpunten, via massage of drukpunttechnieken, de gezondheid en het welzijn van het corresponderende orgaan of de corresponderende lichaamsdelen verbeterd kunnen worden.

Volgens de theorie van voetreflextherapie zijn de reflexpunten op de voeten onderling verbonden via energiebanen of meridianen, vergelijkbaar met de principes van de acupunctuur. Door het toepassen van druk op specifieke reflexpunten op de voeten, wordt er gestimuleerd om de energiestroom in het lichaam in balans te brengen en blokkades op te heffen.
Afspraak maken